OVER ONS

Historie

RTC Rally is op 23 september 1966 opgericht na een afsplitsing van FTCFrisia. De club is dus de tweede fietsvereniging van Friesland. Zij is lid van deNTFU, de Nederlandse Toer en Fiets Unie. We zetelen in Sneek, maar veel van onze leden komen uit een groot gedeelte van Zuid West Friesland en uit andere delen van Nederland. Onze algemene doelstelling luidt: “het doen uitoefenen en het bevorderenvan de fiets-toersport, in de ruimste zin van het woord, buiten de wedstrijdsport.

 

RTC Rally’s parel is de bekende 11 Merentocht, die al vanaf 1967 wordtgeorganiseerd. Via afstanden van 50, 100 en 150 km leidt de tocht door hetprachtige Zuid West Friesland langs meren, weilanden en bossen. Het is eenmooie voorbereiding op de 11 Stedentocht. De tocht is altijd op de zaterdag voor Hemelvaart. Daarnaast organiseert RTC Rally diverse clubtochten en heeft een clubcompetitie. Ze werkt samen met andere verenigingen en organisaties methetzelfde doel. 

 

Doelstelling

RTC Rally is een Rijwiel Toer Club. Het bestuur is zich er van bewust dat erverschillen bestaan tussen de leden als we het hebben over “lekker fietsen”. De één werkt toe naar een sportieve uitdaging, traint daar op zijn/haarmanier ook voor, een ander wil op zijn/haar gemak langs vaderlands drevenfietsen. En daar tussenin zijn nog vele niveauverschillen te bedenken. Ziedaar onze uitdaging een ieder lekker te laten fietsen, en bovendien “samenuit, samen thuis” te laten zijn. Wij vinden fietsen zo’n mooie sport, omdat je niet alleen kunt uitoefenen opje eigen niveau, maar ook omdat het gezond is voor lichaam en geest. Ofzoals een Rallyaan het zegt: “RTC Rally is mijn beste medicijn”. Terwijl we rondfietsen, genieten we van de natuur en beseffen ons dat deweg niet voor ons alleen is. Wij houden dus rekening met de snelheid enpassen die aan de wisselende omstandigheden aan. Iedereen kan meefietsen en dat betekent dat je allerlei mensen tegen kuntkomen. Het sociale aspect en de gezelligheid is dan ook een belangrijk aspectvan ons fietsen.

WhatsApp Image 2021-09-04 at 20.49.42.jpeg

OVER ONS