top of page

OVER ONS

Historie

RTC Rally is op 23 september 1966 opgericht na een afsplitsing van FTCFrisia. De club is dus de tweede fietsvereniging van Friesland. Zij is lid van de NTFU, de Nederlandse Toer en Fiets Unie. We zetelen in Sneek, maar veel van onze leden komen uit een groot gedeelte van Zuid West Friesland en uit andere delen van Nederland. Onze algemene doelstelling luidt: “het doen uitoefenen en het bevorderen van de fiets-toersport, in de ruimste zin van het woord, buiten de wedstrijdsport.

 

RTC Rally’s parel is de bekende 11 Merentocht, die al vanaf 1967 wordt georganiseerd. Via afstanden van 50, 100 en 150 km leidt de tocht door het prachtige Zuid West Friesland langs meren, weilanden en bossen. Het is een mooie voorbereiding op de 11 Stedentocht. De tocht is altijd op de zaterdag voor Hemelvaart. Daarnaast organiseert RTC Rally clubtochten en trainingen

Visie

Een bij de NTFU aangesloten eigentijdse, sportieve en actieve toerfietsclub in Súd west-Fryslân, met een stoer imago, welke bekend staat als de organisator van de 11-Merenfietstocht. Een club met een stabiel ledenbestand en een groeiend aantal actieve leden. We zijn onderling sociaal verbonden en streven naar binding met de regio en andere sportverenigingen. We fietsen samen veilig.

 

Doelstelling

RTC Rally is een Rijwiel Toer Club. Het bestuur is zich er van bewust dat er verschillen bestaan tussen de leden als we het hebben over “lekker fietsen”. De één werkt toe naar een sportieve uitdaging, traint daar op zijn/haarmanier ook voor, een ander wil op zijn/haar gemak langs vaderlands drevenfietsen. En daar tussenin zijn nog vele niveauverschillen te bedenken. Ziedaar onze uitdaging een ieder lekker te laten fietsen, en bovendien “samen uit, samen thuis” te laten zijn. We hebben dan ook drie groepen (rond de 30 k/m,  27 km, 24 k/m p/u. Wij vinden fietsen zo’n mooie sport, omdat je niet alleen kunt uitoefenen

op je eigen niveau, maar ook omdat het gezond is voor lichaam en geest. Of zoals een Rally-aan het zegt:

 

“RTC Rally is mijn beste medicijn”. 

Terwijl we rondfietsen, genieten we van de natuur en beseffen ons dat  de weg niet voor ons alleen is. Wij houden dus rekening met de snelheid en passen die aan de wisselende omstandigheden aan. Iedereen kan meefietsen en dat betekent dat je allerlei mensen tegen kunt komen. Het sociale aspect en de gezelligheid is dan ook een belangrijk aspect van ons fietsen.

WhatsApp Image 2021-09-04 at 20.49.42.jpeg

OVER ONS

PHOTO-2022-03-14-17-51-03.jpg
bottom of page