top of page

Weekactiviteiten:

 

Op zaterdagochtend vertrekken we om 9:00  tocht van rond de 100km er vertrekken twee groepen:
Groep 1 rijdt rond de 30 km per uur
Groep 2 rijdt rijdt rond de 27 km per uur.
Groep 3 rijdt rijdt ronde de 25 km per uur er wordt 50-60 km gefietst, het devies is samen uit en samen thuis. Je kan gerust een keer mee rijden om de vereniging te leren kennen zie de agenda o
p de voorpagina.

Check altijd een avond van te voren de vertrektijden en bijzonderheden in de agenda op de Homepage
 

Henk Feenstra en nog een paar vaste fietsers fietsen, ijs en weder dienende iedere dinsdag en donderdag een rit van ongeveer 80-90 km. Vertrek om 9:00 uur vanaf de Zomermeter 42 in Sneek (wijk Duinterpen).

Als je mee wilt rijden graag even bellen met Henk (0515 – 425757) .
Ook hier geldt: Introducés zijn hartelijk welkom.

In de zomer rijden we op maandagavond met een flink tempo een rondje van  60-70 km

In de zomer is er op Woensdagavond trainingsavond, ook dan is het vertrek Sportpark Schuttersveld
Zie de agenda

 

Elfmerenfietstocht 4 mei 2024

 

De Elfmerenfietstocht werd in 1967 voor het eerst georganiseerd door fietsclub
RTC Rally uit Sneek. Tot op heden werd de tocht jaarlijks verreden met slechts

twee onderbrekingen in 2001 in verband met de MKZ-crisis en in 2020 gooide Corana

roet in het eten. Er is voor ieder wat wils, jong en oud, fietsers en steppers, mensen die fietsen met trapondersteuning,
iedereen is van harte welkom!  

https://www.elfmerenfietstocht.nl/inschrijven

Ronde van Sud West Fryslan 7 april 2024

Wil jij je in alle rust voorbereiden op de Friese Elfsteden Tocht? Dan past deze voorjaarstocht ideaal in je schema. Je fietst een prachtige route door de gemeente Sud West Fryslan  (in oppervlakte de grootste gemeente van Nederland).
Genieten van  rust en ruimte. Steppers zijn van harte welkom.
Wij storten de totale inkomsten naar het goede doel (de laatste keer hebben we €1640,- overgemaakt voor de kledingbus SWF) Let op!! De tocht is niet uitgepijld iedereen kan een GPX bestand downloaden. Beschik je niet over een Garmin o.i.d. Dan kan je een route beschrijving aanvragen bij info@rtcrally.nl Een andere mogelijkheid is om mee te rijden achter ervaren voorrijders. Om 9:15 vertrekken er twee groepen voor de 100 km route. Een groep met een kruissnelheid van 25 km p/u en een groep met een kruissnelheid van 27 km per uur. Kruissnelheid is de snelheid die onder normale omstandigheden makkelijk gefietst kan worden.
Je kan op de dag zelf inschrijven maar we kunnen geen contant geld accepteren.

Ronde van Friesland 29 juni 2024

Voor de tweede keer organiseren 5 NTFU verenigingen een gezamenlijke tocht met 5 startplaatsen. De Ronde van Friesland is een samenwerking van vijf Friese toerclubs te weten. RTC Rally; TFC Frisia; FTC Stiens; TFK Burgum en FTC Smallingerland. De organisatie is in handen van deze clubs.
De start- en finishplaatsen zijn de vestigingsplaatsen van de verenigingen: Sneek; Leeuwarden; Goutum; Burgum en Drachten
.
Wij Starten in Sneek (bij de waterpoort) om 8:00 uur met twee groepen groep 1 rond de 30 km p/u en groep 2 27 km p/u bij voldoende interesse kan er ook nog een derde groep geformeerd worden. Individueel starten kan van 8:00 tot 9:00
De Ronde van Friesland kan zowel individueel als in groepsverband worden verreden. Let op de tocht is niet uitgepijld. Wel wordt een GPX-bestand beschikbaar gesteld, dat te downloaden is.

RTC Rally organiseert de volgende clubtochten:

Naam tocht                                 Doel                                                  Datum

Openingstocht                           Einde van het winterseizoen           25 februari

Rondje Lauwersmeer                 in plaats van het IJsselmeer            26 augustus

Clubrit                                         Herinnering aan onze oprichting    23 september

Sluitingstocht                             Einde van het zomerseizoen            28 oktober
Oliebollentocht                          Laatste rit van het oude jaar            31 december

   

 

Tochten voor goede doelen

 

RTC Rally rijdt graag mee in ritten voor goede doelen.

Wij zijn niet de enige vereniging in Sneek en in Friesland. In een aantal zaken is het handig en goed contact met andere verenigingen te hebben. Wij werken samen met de 11 steden organisatie te Bolsward, met WvSnits en de IJsster te Sneek, met Friesland beweegt en de Fietsersbond. 

RTC organiseert, samen met Tfc Frisia uit Leeuwarden, in het zomerseizoen sterritten. Dit zijn, volgens de omschrijving van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) toerfietsevenementen waarbij op een vastgestelde plaats en tussen vastgestelde tijdstippen wordt afgemeld en waarbij de deelnemers individueel of achter voorrijders een niet voorgeschreven route volgen vanaf een zelf gekozen vertrekplaats. Op de afmeldplaats bepaalt een vertegenwoordiger van de organisatie de lengte van de rit aan de hand van het stempel uit de vertrekplaats en de onderweg verkregen stempels tot aan de afmeldplaats volgens de kortst mogelijke route, vermeerderd met de kortst mogelijke route tussen afmeldplaats en vertrekplaats. De afgelegde afstand wordt op 5 km of op een veelvoud van vijf kilometer naar beneden afgerond. De afmeldplaats is de plaats waar u voor uw sterrit betaalt en afstempelt (afmeldt), voordat u weer naar huis fietst. De afmeldtijd geeft aan binnen welke tijdsperiode u kunt afstempelen.

 

logo11mtransparantkopieroodkopie.png

ACTIVITEITEN

bottom of page